Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Чергове засідання виконавчого комітету, яке відбулося 22 лютого, розпочалося зі звернення громадян. Міський голова Сергій Анощенко надав слово присутнім на засіданні мешканцям гуртожитку «Електрон», які були стурбовані відключенням електроенергії у їхніх помешканнях.

Члени виконавчого комітету затвердили порядок денний, до якого увійшло 56 питань.

Оскільки зі створенням Вараської ОТГ у мешканців села Заболоття виникли проблеми з реєстрацією місця проживання, першочергово розглянули питання «Про покладання обов’язків з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування осіб, що проживають у селі Заболоття Вараської міської ради» та прийняли рішення покласти ці обов’язки на в.о. старости Хондоку Р.В.

Далі заслухали звіт про виконання бюджету за 2018 рік. За даними управління Державної казначейської служби України у м.Вараші бюджет 2018 року виконано на 103 %. Додатково надійшло 10,8 млн.грн. Протягом року було направлено на утримання міських установ, закладів та виконання міських програм 558,4 млн.грн. Заборгованість по захищених статтях відсутня.

Одними з найбільш обговорюваних проектів рішень, які розглядалися під час засідання виконавчого комітету, стали проекти «Про встановлення тарифів для ВП «Рівненська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення з 01.04.2019р.» та «Про встановлення тарифів для ВП «Рівненська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» на теплову енергію».

«Каменем спотикання» стало питання про встановлення тарифів для ВП «Рівненська АЕС» на послуги з централізованого водовідведення для села Заболоття. Після тривалого обговорення було вирішено виключити пункт 2 з додатку до рішення щодо тарифу на водовідведення, з метою його коригування.

В проекті рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів для ВП «Рівненська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» на теплову енергію», відповідно до Постанови від 12.12.2018 №1904 «Про встановлення ДП НАЕК «Енергоатом» тарифів на відпуск електроенергії та виробництво теплової енергії, вироблених на атомних станціях», для всіх категорій споживачів в т.ч. с.Заболоття, змінюється лише ціна на виробництво теплової енергії.

Також члени виконавчого комітету заслухали та обговорили питання порядку денного, що стосувалися як різних сфер життєдіяльності міста, так і окремих категорій громадян.

Зокрема, схвалено низку рішень, що стосуються: організації проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в м.Вараш; зміни маршруту руху автобуса на маршруті №8; цивільного захисту населення; перерозподілу бюджетних призначень; житлових питань; звернень громадян; організації та проведення в м.Вараш та с.Заболоття призову громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України; організації обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів у територіальній громаді Вараської міської ради; захисту прав дітей та інші.

Своїми рішеннями, у зв’язку з кадровими змінами, виконавчий комітет затвердив новий склад: постійної діючої комісії з питань розгляду звернень громадян, громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті ВМР, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш; спостережної комісії при виконавчому комітеті ВМР; спеціальної комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників; утворив комісію з питань евакуації міста Вараш та комісію з питань захисту прав дитини.