День міста у Вараші відзначили цікаво та творчо

У суботу, 14 вересня 2019 року, у Вараші відзначили 46-й День народження міста. Різноманітні спортивні, розважальні, мистецькі та творчі заходи відбувалися впродовж усього дня у центрі міста, на майдані Незалежності.

Свято розпочалося з самого ранку та тривало до пізнього вечора. На майдані Незалежності ярмаркували – там усі бажаючі могли спробувати та придбати смачного поліського мацика, запашного меду та різноманітних трав'яних настоянок. Купити можна було й прикраси та сувеніри: вишиті картини та сорочки й гончарні, дерев’яні, скляні та керамічні вироби.

Долучилися до свята й рятувальники та пожежники, які провели для найменших мешканців міста цікаві акції з різноманітними конкурсами та вікторинами.

Медики Вараша, спільно з представниками обласної організації Товариства Червоного Хреста України, провели для містян цікавий медичний пікнік, під час якого жителі та гості міста мали змогу в нестандартній формі поспілкуватись з лікарями міста та дізнатись про профілактику хвороб.

Для найменших мешканців підготували яскраву розважальну програму із сюрпризами та призами. А впродовж дня гостей та мешканців міста розважали неймовірно цікаві «живі» скульптури та ходулісти.

Урочиста частина свята розпочалася з молитви за мир та процвітання України, офіційних вітань від міського голови Сергія Анощенка та численних запрошених гостей нашого міста. Відзнаки Президента України вручили батькам загиблих учасників АТО, мешканців нашого міста, Максима Турика та Сергія Тарасюка. Подяками, грамотами та грошовими винагородами відзначили найактивніших мешканців міста.

Впродовж дня на головній сцені міста вражало глядачів різнобарв'ям талантів обласне свято народної творчості та побуту «Барви Надстир’я» за участю кращих колективів Рівненської області, а згодом чудового настрою усім присутнім додало шоу барабанщиць та незабутній концерт за участю етно-гурту «Дуліби», переможниці популярного телешоу «Голос країни» Оксани Мухи та українського гурту «Тінь сонця».