Довгобуд на Будівельниках хочуть добудувати

30 березня в приміщенні міської ради відбувся конкурс з визначення інвестора-забудовника для завершення будівництва «Багатоповерхового житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями в мікрорайоні Будівельників, 56А у м.Вараш».

З пропозицією щодо проведення конкурсу до виконавчого комітету звернулося Рівненське регіональне управління «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву».

Голова конкурсної комісії Ігор Воскобойник поінформував, що, на жаль,  пропозиція надійшла лише від одного забудовника. Та відповідно до порядку проведення конкурсу - Проведення конкурсу здійснюється за наявністю не менше двох учасників. У разі, коли після оголошення конкурсу лише один учасник виявив бажання взяти участь у конкурсі, комісія приймає рішення щодо визнання його переможцем конкурсу, якщо його конкурсна документація повністю відповідає умовам конкурсу та після узгодження з ним всіх істотних умов.

Переможцем, який готовий взятися за добудову, стало приватне підприємство «ІБК «Дедал». За умовами Договору підприємство візьме на себе зобов’язання:

а) пайова участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Вараш здійснюватиметься за рахунок переможця конкурсу;

б) взяття на себе повноважень (прав та обов’язків) і виконання функцій замовника будівництва, належне документальне, юридичне, технічне та фінансове забезпечення будівництва на земельній ділянці за адресою: м. Вараш, мікрорайон Будівельників, буд.56А.

в) фінансування будівництва в повному обсязі та всіх інших витрат, які можуть виникнути в ході будівництва та виконання умов договору, у тому числі але не виключно, які пов’язані з отриманням дозвільних документів, внесення змін в проектно-кошторисну документацію тощо, здійснюється за рахунок переможця конкурсу.

Відеорепортаж кореспондентів каналу "Енергоатом":