• Головна
  • Новини
  • Депутати міської ради оглянули інфраструктуру декількох сіл Вараської громади

Депутати міської ради оглянули інфраструктуру декількох сіл Вараської громади

Відбулося спільне виїзне засідання постійних комісій Вараської міської ради. Депутати та представники виконавчої влади відвідали села Стара Рафалівка, Собіщиці, Більська Воля та Березина.

Члени комісій оглянули приміщення шкіл, дитячих садочків, фельдшерсько-акушерських пунктів у цих населених пунктах, ознайомилися із роботою нововідкритої амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

"Виїзне засідання було дуже корисним, адже до цього я мала змогу ознайомитися лише з декількома школами нашої громади. Під час засідання я побачила інші школи зсередини - шкода, що це сталося у період ремонтів, адже цілісної картини подекуди не склалося. Треба відзначити, що до цього фінансування закладів освіти у сільських школах громади було незначним і є школи, у яких хотілося би бачити позитивні зміни. Адже у декількох шкільних спортзалах суттєві проблеми з покрівлею. Загалом школи потребують фінансування для вирішення питань опалення, освітлення, обов‘язково заміни вікон. Сподобалася нововідкрита амбулаторія у с.Більська Воля, яку ми оглянули з колегами. Такі засідання однозначно корисні - одна справа послухати, а інша побачити на власні очі", - говорить депутат Катерина Пікусь (фракція "ПРОпозиція").

"Враження двозначні: з одного боку чарівна природа, де-не-де незаймана та прекрасна, де літають сірі чаплі та лебеді, ставки повні риби, а ліси багаті ягодами і грибами. А з іншого інфраструктура та соціальні об'єкти, які вражають контрастом: нова амбулаторія у Більській Волі дивує надсучасним рівнем облаштування, ремонтом, організацією всього до найменших деталей, включаючи спецодяг персоналу. У той же час приміщення клубу у Собіщицях швидше нагадує будівлю у повоєнний час, ніж сільський клуб для молоді, а до приміщення школи потрібна доріжка. Висновок - питань і проблем в громаді ще чимало. Є проблеми, котрі потребують коштів, часу і зусиль, є перлини, які потребують реклами та можуть притягнути не одного туриста у наш край, а є дороги, які залишають сподіватися на краще. Але я бачила очі старост, які горять бажанням змінювати свої села та нашу громаду, працівників шкіл Більської Волі, які білять двометрові стелі по всій школі на хтозна скільки квадратів щітками. Бачила очі медиків та бібліотекарів, які готові працювати мало не в польових умовах, бо люблять свою роботу, працівників ЦНАПу, які готові допомогти і виручити як колегу, так і будь-якого мешканця. Та багатьох інших у чиїх руках доля нашої громади. І я вірю, що кожен на своєму місці! Бажаю всім працювати на всі 100%! Любити те, що робиш, бути людиною завжди! Брати відповідальність на себе і не шукати крайніх. Піднімати руки, закочувати рукави і працювати! Також не можу не відмітити перспективний склад ради та виконавчих органів: чудові професіонали, розумні, успішні люди, які вболівають за Вараську громаду! І ми надіємось що вона найближчим часом буде однією з найкращих в області, а з часом і в Україні!", - упевнена депутат Наталія Камінська (фракція "За майбутнє").

"Для мене не стала новиною інформація про території, які приєдналися до нашої громади, адже часто буваю у цих місцях. Ми відвідали заклади освіти, медицини, пожежну команду - хотілося би, щоб усе було в кращому стані, ніж як є нині. Усі приєднані території і їх мешканці не мають відчувати якогось дискомфорту стосовно жителів міста. Тому наше завдання, як депутатського корпусу, виконавчих органів влади, зробити так, щоб люди знали, що усі рівні. Щоб одержували хорошу освіту в належних умовах, щоб у медичних закладах їм надавали послуги не гірші за рівнем, ніж у Вараші. Вважаю це нашими першими кроками, які маємо зробити у міській раді, зокрема, виділенням коштів на пріоритетні і нагальні потреби. Виконавча влада має організувати так роботу, щоб був результат, щоб мешканці прилеглих територій відчули, що вони влилися у нашу родину на рівних умовах", - зауважує депутат Дмитро Ющук (фракція "Європейська солідарність").