• Головна
  • Новини
  • Для Вараської багатопрофільної лікарні придбано кисневу станцію

Для Вараської багатопрофільної лікарні придбано кисневу станцію

Вараська багатопрофільна лікарня одержала нове обладнання - кисневу станцію. В останній день червня станцію розмістили на завчасно підготовленій площадці на території лікарні. Нині розпочато роботи із підключення електрики, трубопроводів, влаштування заземлення та ін.

Киснева станція зібрана в Україні, обладнання для неї виготовлене у Німеччині. За годину станція видаватиме 26 м3 медичного кисню. На увесь проєкт із міського бюджету виділено 9 млн 600 тис.грн., із яких на придбання обладнання витрачено 7 млн 546 тис.грн.

"Хочу подякувати депутатам міської ради, що підтримали ідею забезпечити пацієнтів лікарні киснем і виділили кошти з бюджету. Ця станція - це не лише про коронавірус. Це і кисень для операційного, для пологового та інших відділень. У комплектацію ми замовили додатковий модуль, який дозволить наповнювати медичним киснем балони. Тобто можемо за потреби забезпечувати і лікарні сусідніх громад. Киснева станція - це друга грандіозна зміна в нашій медичній системі за декілька місяців", - зауважує міський голова Олександр Мензул.

Нагадаємо, що у середині червня у Вараській громаді відкрито ПЛР-лабораторію та амбулаторію загальної практики у с.Більська Воля.