• Головна
  • Новини
  • Запрошуємо на виставку картин вараської художниці Ірини Герчанівської

Запрошуємо на виставку картин вараської художниці Ірини Герчанівської

У приміщенні виконавчого комітету Вараської міської ради у рамках проєкту "Один митець – один місяць" експонується виставка робіт місцевої художниці Ірини Герчанівської під назвою "Велич неба". Виставка робіт триватиме до завершення липня.

Ірина Герчанівська народилася та проживає у Вараші. Освіту здобувала у Тернополі за спеціальністю художник-оформлювач, в Івано-Франківську навчалася за спеціальністю дизайнер інтер’єрів та обладнання. Дванадцять років працювала у навчально-тренувальному центрі ВП "Рівненська АЕС" інженером-графіком. Залишила роботу, щоб приділяти більше уваги сім’ї та творчості.

Художниця брала участь у благодійному фестивалі "KAZ.KAR", де отримала особливу відзнаку за індивідуальність та малярську форму і за участь у виставці картин із серії “Пташка” у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького у 2016 році.

Малює Ірина у власній авторській техніці. Свої роботи створює олійними фарбами, аквареллю та у техніці "digital". Окрім написання картин та ілюстрування книжок, журналів, займається розробкою фірмового стилю, дизайном банерів та розписом стін.

"Один митець – один місяць" започатковано керуючим справами виконавчого комітету Вараської міської ради Сергієм Денегою. Ініціатива покликана сприяти популяризації творчості художників поліського краю. У лютому свої роботи представила Ірина Ладюк, у березні – Вячеслав Остапович, у квітні – Мирослава Волощук, у травні – Марія Солтис-Смірнова та Вікторія Карпенюк, у червні – Сергій Максимчук.