• Головна
  • Новини
  • Посол Марек Шафін: "Вараш та Рівненщина можуть бути прикладом для інвесторів"

Посол Марек Шафін: "Вараш та Рівненщина можуть бути прикладом для інвесторів"

Вараську громаду відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін. Сьогодні дипломат взяв участь в урочистостях щодо запуску кисневої станції у Вараській багатопрофільній лікарні та ознайомився із роботою словацько-українського підприємства "Флорія-Україна".

За словами Марека Шафіна він не вперше відвідує громаду, оскільки керівництво шукає співпраці зі Словаччиною.

"Зараз шукаємо зовнішні форми співпраці, один із таких прикладів – підприємство "Флорія-Україна". Можливо розвивати співпрацю і в аграрній, і в будівельній сферах – усе залежить від інтересів підприємців. Сподіваюсь, що після пандемії усе стане на свої місця і можна буде організовувати не лише онлайн-конференції, а й організовувати взаємні візити, щоб подивитися та відчути можливості. У словацьких інвесторів є інтерес вкладати гроші в українську економіку, усе залежить від умов, які очікують інвесторів. Думаю, що якраз Вараш і Рівненська область можуть бути таким прикладом і сподіваюсь деякі проєкти ми реалізуємо", – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.

Разом із головою Рівненської ОДА Віталієм Ковалем, міським головою Олександром Мензулом, генеральнимдиректором ВП "Рівненська АЕС" Павлом Павлишиним та іншими гостями Вараської громади пан Посол відвідав ТОВ "Флорія-Україна". Підприємство спеціалізується на вирощуванні квітів та овочів.

IMG 5226

Під час екскурсії теплицями генеральний директор словацько-українського підприємства Олег Ординат зауважив, що минулого року компанія сплатила податків до бюджетів різних рівнів 3 млн 200 тис.грн., за півріччя 2021 року ця сума склала 3 млн 600 тис.грн. Також у планах підприємства розширення тепличних площ на 6,5 га.

"Хочу відмітити високий рівень підприємства, огірки дуже смачні. Я впевнений, що їх не буде вистачати – попит буде і в Україні, і в інших країнах, зокрема і в Словаччині. Сподіваюсь, що цьому підприємству вдасться розвиватися і надалі. Тим більше, що вони одержують тепло безпосередньо від атомної станції. Це приклад, якому мають слідувати й інші – є можливість одержувати тепло, яке всюди є дорогим, а тут біля станції витрати на виробництво зменшуються", – відмітив Марек Шафін.

IMG 5219

Олег Ординат (ліворуч) та Марек Шафін

Нагадаємо, що 7 липня міський голова Олександр Мензул підписав Меморандум між Вараською міською радою та Посольством Республіки Словаччина в Україні.