• Головна
  • Новини
  • У Вараші розпочато роботу над завданням для розроблення плану просторового розвитку громади

У Вараші розпочато роботу над завданням для розроблення плану просторового розвитку громади

Відбулося перше засідання робочої групи для формування завдання для розроблення комплексного плану просторового розвитку (КППР) території Вараської громади.

До складу групи увійшли міський голова Олександр Мензул, заступники міського голови, керівники стурктурних підрозділів виконавчого комітету, підприємці, представники старостинських округів громади. Участь 26 січня у засіданні робочої групи взяли депутати Вараської міської ради та старости громади.

"Упродовж 2021 року уже зроблене топографо-геодезичне знімання території громади масштабами 1:10000, 1:2000 із розширенням до 1:500 в межах населених пунктів. Розробляється проєкт Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року. Вараською міською радою ухвалене рішення №1008 від 17.11.2021 року "Про розроблення комплексного плану просторового розвитку території Вараської міської територіальної громади". Вараська громада є основним претендентом на одержання субвенції із державного бюджету для розроблення КППР у сумі 2,4 млн грн. Одним із заходів, які нам потрібно виконати для отримання цих коштів – розробка та затвердження завдання для розроблення комплексного плану. Фахівцями відділу архітектури та містобудування вже розроблено діаграму Ганта, яка відображує усі заходи та часові межі їх виконання при розробці КППР, зокрема технічного завдання", – відмітив у вступному слові голова робочої групи Олександр Мензул.

5832

За словами головного архітектора громади Владислава Ільницького, комплексний план просторового розвитку території Вараської громади – одночасно і містобудівна документація на місцевому рівні, і документація із землеустрою. КППР є візуалізацією стратегії розвитку громади на наявній території.

Комплексний план громади визначить планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

графік Ганта

Графік Ганта

Відділ архітектури та містобудування вже декілька місяців збирає вихідну інформацію та аналізує сучасний стан містобудівної документації. Складено перелік населених пунктів та територій, містобудівна документація яких потребує як оновлення, так і створення "з нуля". Надіслано десятки листів до різних установ і організацій для врахування місцевих, обласних та державних інтересів. Також працівниками відділу у цей час складаються анкети для опитування громадян і визначаються операційні цілі й можливі сценарії розвитку Вараської громади.

По завершенню розробки КППР та його затвердження документ буде оприлюднено у вільному доступі на геопорталі і він стане надійним інструментом для влади громади, громадян та підприємців. 

Протокол засідання робочої групи

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!