• Головна
  • Новини
  • Лікарі Вараської громади закликають дотримуватися карантинних обмежень

Лікарі Вараської громади закликають дотримуватися карантинних обмежень

Вараська громада наближується до плато щодо захворюваності мешканців на ГРВІ та нову хвилю COVID-19. Утім, говорити про поліпшення ситуації зарано.

Запровадження півторатижневого карантину в освітніх закладах громади посприяло зниженню рівня захворюваності дітей на COVID-19. Водночас, як зауважує в.о. директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павло Пан, ріст захворюваності серед дорослої частини населення громади навпаки зростає.

Лікар закликає жителів громади дотримуватися карантинних обмежень, встановлених для "червоної" зони. До слова, перебіг захворюваності ГРВІ та нового штаму COVID-19 має схожі симптоми, отже вкрай важливо дотримуватися вимог ізоляції, щоб не наражати інших на небезпеку.

Інформація щодо запровадження "червоного" рівня епіднебезпеки на території Вараської громади із 27 січня 2022 року

"Упродовж двох попередніх тижнів зростає захворюваність серед дорослих. Це наслідок безвідповідального ставлення до свого здоров’я, яке призводить до збільшення захворюваності. Люди не дотримуються ізоляції, карантинних вимог, не дотримуються рекомендацій лікаря щодо ізоляції, як і розважальні заклади не дотримуються карантинних вимог "червоного" рівня. Дуже важлива індивідуальна свідомість. Людина сама має вирішити, що треба вдягати маску і за перших проявів хвороби звертатися до лікаря. Відмічу, що лікарі вже дуже змучені, зважаючи на кількість хворих, із якими доводиться працювати. Тому із колегами ми хочемо достукатися до кожного жителя громади – будьте соціально свідомими людьми!" – закликає Павло Пан.

До слова, станом 8 лютого у Вараській багатопрофільній лікарні стаціонарно лікується 23 особи, що мають захворювання на COVID-19, сімнадцять із них у тяжкому стані, підключені до системи постачання кисню.

Зауважимо, із 27 січня на території Вараської громади встановлено "червоний" рівень епіднебезпеки.

Нагадуємо, Центр вакцинації населення від COVID-19 у Вараші працює у приміщенні Центру дозвілля за адресою м-р Будівельників 2А ("Лісова пісня"). Центр працює щодня із 9:00 до 15:00 без вихідних (обідня перерва з 12:00 до 12:30). Щеплення відбуваються вакцинами CoronaVac, Pfizer, Moderna. Попередній запис для вакцинації відбувається за номером телефону (067) 678-76-32 або у порядку "живої" черги. Також усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19, вакцинація там відбувається за попереднім записом.

ДОВІДКОВО

На виконання протокольного доручення пункт.8 Протоколу апаратної наради при міському голові №1001-ПТ-10-22 від 01.02.2022 року комунальне некомерційне підприємство "Вараський центр первинної медичної допомоги» надає інформацію (порівняльну) по стану захворюваності, КНП ВМР "Вараський ЦПМД":

21.01-27.01 первинних звернень – 826 з них діти – 302, дорослі – 524, COVID-19– 289 осіб.

28.01-03.02 первинних звернень – 844, з них діти – 216, дорослі –628, COVID-19 – 423 особи.

Читайте також:

Протоколи засідань комісії з питань ТЕБ і НС Вараської громади

Дистанційно й очно – школярі Вараської громади повертаються до навчання

У Вараській громаді вакцинують дітей від поліомієліту

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!