• Головна
  • Новини
  • Під час 33-ої сесії Вараської міської ради ухвалено рішення про створення Молодіжної ради

Під час 33-ої сесії Вараської міської ради ухвалено рішення про створення Молодіжної ради

Відбулося засідання тридцять третьої сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Для роботи у змішаному форматі – онлайн та безпосередньо у сесійній залі – прибуло 27 депутатів.

Розпочалось засідання із хвилини мовчання за загиблими військовослужбовцями, що лавах сил оборони України воюють за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни із окупантами. Зауважимо, що у роботі сесії оголошувалася перерва – сьогодні громада міста Вараш прощалася із 27-річним Олександром Сергійчуком, який загинув 21 квітня у бою біля села Новокалинове Донецької області.    

Після утворення робочих органів і затвердження порядку денного було виголошено депутатські запити і звернення. Їх озвучили депутати Володимир Грушевський (фракція "Голос"), Марія Левченко (фракція "Сила людей"), Володимир Хоружий (фракція "Слуга народу"), Наталія Камінська (фракція "За майбутнє"), Дмитро Ющук (фракція "Європейська солідарність") та Дмитро Добровольський (фракція "Голос").

4855 1024

Затим депутати взялися за питання порядку денного – зокрема, тривалу дискусію викликало питання стосовно внесення змін до структури виконавчих органів Вараської міської ради. Після цього обранці підтримали проєкт рішення про присвоєння двадцяти п'ятьом жителям громади звання "Почесний громадянин Вараської міської територіальної громади" (посмертно), які загинули (померли) захищаючи незалежність і суверенітет України.

Затвердили списки присяжних Кузнецовського міського суду Рівненської області у кількості 15 осіб –  у новій редакції проєкту рішення було замінено кандидатури трьох осіб задля виконання рекомендації суду й уникнення можливого конфлікту інтересів.

Опісля депутати проголосували за зміни до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Внесеними змінами передбачено відшкодування вартості електроенергії, витраченої на недопущення підтоплень територій Вараської МТГ, та утримання кладовищ – влаштування "Алеї Героїв" загиблих воїнів Вараської громади.

14 1024

Дискусію серед депутатів викликав проєкт рішення щодо затвердження Комплексної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки. У результаті голосування проєкт рішення не набрав необхідної кількості голосів – 13 депутатів утрималися, 12 проголосували "за", ще два депутати не голосували.

На засіданні 3 травня внесено зміни до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік. Зокрема, виділено кошти на облаштування "Алеї Героїв" для загиблих військовослужбовців Вараської громади, на влаштування освітлення на території спортивного майданчика біля Вараського ліцею №2 (додатково розглянуто пропозицію влаштувати освітлення й біля майдаників інших навчальних закладів Вараша), для співфінансування за надання соціальних послуг стаціонарного догляду мешканцям громади, які перебувають в інтернатних закладах Рівненської області, на адресну допомогу особам, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, на заходи підліткових клубів Вараського міського центру соціальних служб, для влаштування відмостки фундаменту у Вараському ліцеї №2.

Далі внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку Вараської міської територіальної громади на 2023 рік, які стосувалися інвестиційних проєктів, котрі планується реалізувати цьогоріч, та заходах зі сплати членських внесків до різних асоціацій, організацій та об'єднань, у яких бере участь Вараська громада.

4915 1024

Депутатами підтримано і питання щодо створення Молодіжної ради при Вараській міській раді (консультативно-дорадчого органу), затверджено Положення та склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Молодіжної ради.

Також ухвалено рішення про приєднання до європейської ініціативи "Угода мерів – Схід", яка передбачає зобов’язання скоротити на території Вараської громади викиди CO₂ (та, за можливості, інших парникових газів) щонайменше на 35% до 2030 року за рахунок заходів з підвищення енергоефективності, використання відновлюваних джерел енергії і пом’якшення та адаптації до наслідків зміни клімату.

Підтримано декілька питань, що стосувалися безоплатної передачі комунального майна з балансового обліку КНП ВМР "Вараський ЦПМД" на балансовий облік ДЖКГМБ ВК ВМР, безоплатної передачі комунального майна з балансового обліку КП "ВТВК" ВМР на балансовий облік КП "УК "Житлокомунсервіс" ВМР, внесення змін до установчих документів та затвердження статуту комунального підприємства "Вараштепловодоканал" ВМР в новій редакції та розглянуто низку "земельих" питань.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!