• Головна
  • Новини
  • У День знань у Вараській громаді відбудеться велозаїзд до Білого озера

У День знань у Вараській громаді відбудеться велозаїзд до Білого озера

Уже у середу розпочинається новий навчальний рік у Вараській громаді, якого з нетерпінням очікують як дітлахи, так і дорослі.

Усі заклади освіти у літній період активно займалися підготовкою до навчального року: організували поточні ремонти, придбали нове обладнання та інвентар, облаштували початкову ланку відповідно до вимог програми Нова українська школа. Зокрема, про виконану роботу розповіли директори декількох закладів освіти у сільській місцевості громади.

Напередодні комісією, яка була утворена відповідно до розпорядження міського голови Олександра Мензула, оглянуто заклади освіти Вараської громади щодо готовності до нового навчального року.

Навчальні заклади Вараської громади цьогоріч у своїх стінах приймуть 730 першокласників, що значно менше ніж у попередні роки. За рахунок проведення оптимізації у закладах освіти кількість класів зменшилася, що підвищить ефективність та якість роботи закладів.

Цього року освітяни вирішили відмовитися від традиційних лінійок. Кожен заклад самостійно обиратиме, як відзначити День знань. До прикладу, у Вараській гімназії для 5 та 11 класів відбудеться так звана "Зустріч у дружньому колі", а для учнів 6-10 класів класні керівники самостійно влаштовують активності (майстер класи, квести тощо).

Із нагоди Дня знань також відбудеться велозаїзд від Заболоття через Вараш, Стару Рафалівку, Собіщиці, Більську Волю, Рудку до Білого озера, у якому візьме участь 116 учасників, серед них майже сотня дітей. На фінішній локації учасників очікуватиме юшка, перегляд кінофільму просто неба, майстер класи та різноманітні активності. Велозаїзд відбуватиметься другий рік поспіль.

До слова, минулого тижня більше 200 дітей громади, котрі перебувають у складних життєвих обставинах, одержали подарунки до нового навчального року у рамках благодійної акції "Чужих дітей не буває". Представники місцевої влади, релігійних громад, громадських організацій, департаментів та соціальних служб виконавчого комітету Вараської міської ради, підприємці, депутати Вараської міської ради, освітяни, волонтери та небайдужі мешканці Вараської громади зібрали 75 тис.грн, на які було придбано все необхідне для навчання у школі.