• Головна
  • Новини
  • Вараська громада одержала подяку голови Національної поліції України

Вараська громада одержала подяку голови Національної поліції України

Міський голова м.Вараш Олександр Мензул взяв участь у зустрічі голови Національної поліції України Ігоря Клименка із головами територіальних громад. Також Вараська громада сьогодні одержала від очільника поліції подяку за розвиток концепції "Безпечна громада", яку поетапно втілюють у життя Міністерство внутрішніх справ України та Національна поліція.

"Приємно, що наша Вараська громада є серед шістьох найактивніших (серед 440 громад України), із якими Національна поліція має намір плідніше співпрацювати. Сьогодні у нашій громаді працює уже п'ять поліцейських офіцерів громади, перші офіси ми відкрили цього літа у селах Більська Воля та Сопачів. І вже маємо певні результати від роботи наших поліцейських. Сподіваюсь, що тісніша співпраця з Нацполіцією посприяє у впровадженні нашої програми "Безпечна громада". До слова, ми подали для співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку проєкт Центру безпеки громадян із будівництвом системи відеоспостереження громади. Сподіваюсь на позитивне рішення з боку держави", – зауважує Олександр Мензул.

9488

Олександр Мензул (світлини Національної поліції України)

Відмітимо, що за інформацією Національної поліції України налічується 755 діючих поліцейських офіцерів громади (ПОГ). Вони обслуговують 440 територіальних громад – понад 8 мільйонів громадян.

У Нацполіції також наводять приклад ефективності роботи ПОГів у Корнинській громаді Рівненської області, яка об’єднує п'ять сіл. Із квітня 2020 року з появою на території громади ПОГів на 27% зменшилась кількість заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення. Не зареєстровано жодного вбивства, пограбування, фактів спричинення тяжких тілесних ушкоджень та розбійних нападів. Удвічі зменшилась кількість учинених крадіжок та у чотири рази менше скоєно крадіжок із проникненням до помешкання громадян.

Читайте також:

Олександр Мензул взяв участь у форумі "Україна 30. Безпечна громада"

Для поліцейських офіцерів Вараської громади придбано нові автомобілі

Проєкти Вараської громади здобули першість в обласному відборі проєктів регіонального розвитку

Вараська громада одержала Почесну відзнаку Рівненської обласної ради

Поліцейські офіцери Вараської громади виявили незаконну вирубку лісу

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!