• Головна
  • Новини
  • Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 15:56

Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 15:56

 jhgbvkjbjkbviubjgvikjb

Навігація

Головне за день

Офіційна інформація

Інформація для внутрішньо переміщених осіб

Волонтерство

Графік роботи підприємств, установ, організацій

Бізнесу

Корисні контакти та посилання

РАЕС

 


 Головне за день

 

Ситуація у Вараській громаді та районі залишається незмінно контрольованою.

 

Відбулося продовження засідання вісімнадцятої сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Депутати підтримати звернення до міста-побратима Волув Республіки Польща та Посольства Словацької Республіки в Україні щодо сприяння у наданні Україні статусу країни-кандидата на членство в Європейському Союзі.  

 

Рада оборони області дозволила відвідувати ліс для збору ягід та грибів.

 

Рятувальники Рівненщини закликають мешканців дотримуватися елементарних правил поводження на воді, які можуть врятувати життя:

  • відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
  • не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
  • не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;
  • не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;
  • температура води повинна бути не нижче +17 °С;
  • плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;
  • слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру.

 

 

 

У Вараській громаді продовжує здійснюватися моніторинг цін на певні види продуктів, медикаментів та пальне.

Відмітимо, що більшість суб’єктів господарювання виконують вимоги чинного законодавства та встановлюють ціни з дотриманням гранично допустимої торгівельної надбавки 10%. Водночас, є об'єктивна складова зростання цін на певні товари (зростання вартості пального, зміна логістичних шляхів, зміна цін в оптових постачальників тощо).

 

У Вараській громаді триває процес дерадянізації. Зокрема, у громаді перейменують вулиці. Таке рішення ухвалила комісія з найменування та перейменування мікрорайонів, вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Вараської міської територіальної громади.
Очікуємо ваших пропозицій для нових назв вулиць у селах та м. Вараш.
https://forms.gle/a729ihERcLFuBRXv5
https://forms.gle/Gw8jRLENmrpzWUXHA

 Повернутися до навігації


 Офіційна інформація

 

Нагадуємо, у Вараській громаді комендантська година триває із 23:00 до 5:00 щодня до окремого розпорядження. У період комендантської години продовжуватиметься спільне патрулювання поліції та добровольчого формування Вараської громади.

 

У Вараському та Сарненському районах встановлено додаткові тимчасові режимні обмеження. Обмеження діятимуть до закінчення воєнного стану.

Час продажу алкогольних напоїв на території  Вараської громади – з 11.00 до 21.00, за винятком продажу таких товарів військовослужбовцям, особам у військовому обмундируванні, особам зі зброєю.

Наголошуємо, дозвіл на продаж алкоголю не відміняє відповідального вживання спиртних напоїв. Будьте розважливими та мудрими! Також нагадуємо про необхідність дотримуватися комендантської години!

 

На період воєнного стану діє Закон, яким адаптовано трудові відносини – ЗУ "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану". Він вступив в силу з 24 березня. Закон визначає нові правила трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

 

Враховуючи рекомендації науковців та з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для нересту риб, Рівненський рибоохоронний патруль підготував відповідний наказ  "Про встановлення нерестової заборони на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Рівненському рибоохоронному патрулю на 2022 рік". З даним наказом можна ознайомитися за посиланням.

 

На час війни цивільним заборонили відвідувати ліси. Відповідне розпорядження 28 березня 2022 року підписав Олександр Мензул. Населенню на час воєнного стану заборонено відвідування лісів і в’їзду до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої самохідної техніки. Відвідувати ліс мають право силовики, військові, рятувальники та лісівники. 

Радою оборони Рівненської області ухвалено рішення заборонити безпідставне носіння членами добровольчих формувань територіальних громад зброї та хизування нею в громадських місцях. Наголошуємо членам ДФТГ Рівненської області неухильно дотримуватися вимог Статутів Збройних Сил України. 

 

  Повернутися до навігації


 Інформація для внутрішньо переміщених осіб

 

Дитячий фонд ЮНІСЕФ і партнери запустили програму грошової допомоги, щоб додатково підтримати українців, постраждалих через війну. Детальніше за посиланням.

 

Тимчасово переселені особи мають повне право звертатися за медичною допомогою. Для доступу до повного спектру медичних послуг рекомендовано заключити декларацію із сімейним лікарем, педіатром, терапевтом.

Для зареєстрованих пацієнтів доступний онлайн запис на прийом до лікаря за посиланням.

 

У Вараській громаді дбають про зайнятість для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, таким особам пропонується заповнити анкету для з'ясування інформації щодо сфери діяльності, інших знань та навичок. Анкета доступна за посиланням.

 

До вашої уваги пам'ятка для вимушених переселенців – ця інформація допоможе як розпізнати та уникнути примусової праці.

MyCollages

 

 Повернутися до навігації


 Волонтерство

 

Усе необхідне для наших захисників приносьте у Волонтерський штаб, котрий розміщується у Палаці культури. Потреби штабу уточнюйте у координатора Штабу Олени Корень (контактний номер телефону +38-098-228-62-52).

Міський голова м.Вараш Олександр Мензул підписав розпорядження "Про інформування щодо надання гуманітарної допомоги та здійснення волонтерської діяльності".

Метою документу є узгодження дій щодо отримання чи надання гуманітарної допомоги, здійснення волонтерської діяльності та недопущення у зв’язку із цим поширення інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності противника про ЗСУ.

Так, керівникам гуманітарних штабів, координаторам з отримання/доставки гуманітарної допомоги на території Вараської громади рекомендовано зареєструватися в базі даних електронної системи обліку гуманітарної допомоги та здійснення волонтерської діяльності у Вараській МТГ та оперативно подавати інформацію. Задля реєстрації необхідно звернутися до керуючого справами виконавчого комітету ВМР Сергія Денеги (контактний номер телефону +38-097-968-72-50).

 

Міському голові Олександру Мензулу надали право відкрити банківські рахунки для залучення благодійних коштів для забезпечення потреб Вараської громади під час воєнного стану та після його закінчення.

Кошти будуть використані у першу чергу на підтримку боєздатності Збройних Сил України, загонів місцевої самооборони та інших формувань, допомоги постраждалих внаслідок військової агресії Російської Федерації під час дії воєнного стану та відбудови інфраструктури громади після закінчення дії воєнного стану.

Рахунки відкриті у валюті UAH, USD, EUR. Номери рахунків знаходяться за посиланням. 

НБУ відкрив Міністерству соціальної політики України поточний рахунок для гуманітарних цілей. Отримані на цей рахунок кошти спрямовуватимуться Мінсоцполітики на:

  • задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання;
  • забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів;
  • забезпечення населення товарами першої необхідності,
  • надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини.

Реквізити рахунку Міністерства соціальної політики: UA823000010000032302338301027

Рахунок – мультивалютний, створений та відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (доларах США, євро, британських фунтах), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Національний банк за потреби оновлюватиме перелік реквізитів для надання благодійної допомоги, спрямованої на гуманітарні цілі.

277737899 351279426947166 5960576392967662199 n

 

Також нагадуємо вам про інші рахунки, що відкриті для підтримки Збройних Сил України – UA843000010000000047330992708

 

 Повернутися до навігації


 Графік роботи підприємств, установ, організацій

 

Вараський центр первинної медичної допомоги працює з 8:00-13:00, і з 13:00-19:00. Контакт-центр – 7:00-19:00 (098-388-32-26, 067-361-71-21, 036-362-40-03).

 

Вараська багатопрофільна лікарня працює цілодобово. Поліклініка з 8:00-19:00. Безкоштовні телефони кол-центру: 067-363-78-68, 067-435-99-49.

 

Центр вакцинації населення від COVID-19 у Вараші працює лише у будні з 10:30-16:30.
Отримати щеплення за адресою: Енергетиків 23, м.Вараш, кабінет 119.

Наявні вакцини: CoronaVac, Pfizer, Moderna.

Окрім цього, у багатьох країнах досі діють певні обмеження через пандемію COVID-19. Якщо ви вимушено виїхали за кордон, то можете зробити щеплення в тій країні, де плануєте перебувати. Докладніше у пості МОЗ України COVID-19 в різних країнах.

 

Вараська міська рада тимчасово зупиняє прийом заяв, клопотань від громадян України щодо надання дозволів на розроблення землевпорядної документації щодо відведення земельних ділянок у власність, у межах норм безоплатної приватизації, затвердження такої документації та передачу земельних ділянок у власність.

Обмеження діятиме до моменту скасування воєнного стану в Україні. Детальніше за посиланням.

 

Центр надання адміністративних послуг працює за наступним графіком: із понеділка по четвер з 8:00 до 17:15, п'ятниця – із 8:00 до 16:00. Субота, неділя – вихідні дні.

Громадяни можуть отримати послуги, що надаються Вараською міською радою та довідки про місце реєстрації (додаток до ID-картки). ЦНАП працює за адресою: м-р Будівельників 25/1, м.Вараш. Номер телефону 067-364-37-46.

 

Перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг м.Вараш на період воєнного стану

 

Відновлено прийом документів для оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта.

На період воєнного стану отримати паспорт через ЦНАП зможуть лише жителі Вараської громади. Попередній запис за посиланням.

 

Міністерство цифрової трансформації України цифровізувало одну з найпопулярніших довідок серед українців — витяг про місце проживання.

Його вже можна отримати на порталі Дія всього за 2 хвилини. Міністерство повідомляє, що дана послуга скоро буде доступна і у застосунку "Дія". Отримати витяг про місце проживання можна за посиланням. 

діявитяг

 

Відділ Державного архітектурно-будівельного контролю  продовжує надавати консультації у ЦНАПі.

Жителі Вараської громади можуть отримати консультації спеціаліста щодо подачі декларації про введення у експлуатацію об’єкта, щодо початку будівельних та підготовчих робіт.

Консультації надаються з вівторока по четвер з 10:00-13:00 год.

 

У відділі ДРАЦС здійснюється реєстрація первинних документів щодо реєстрації народження та смерті незалежно від місця реєстрації громадян. Відділ працює за попереднім записом. Запис проводиться за тел. 099-478-80-42.

 

Комунальне підприємство "БТІ" м.Вараш працює. Замовникам необхідно попередньо звернутися за номерами телефонів: 03636-2-32-86, 067-998-54-91, 067-954-92-30.

 

Державна міграційна служба України  надає наступні послуги:

  • документів для оформлення ID-картки;
  • закордонного паспорта громадянина України;
  • посвідок на постійне та тимчасове проживання;
  • вклеювати фотокартки до паспорта громадянина України у формі книжечки;
  • продовжувати строк дії закордонних паспортів;
  • вносити відомості про дітей, зокрема, вклеювання фотокартки до закордонного паспорта батьків.

Нагадаємо, що документи можна оформити в будь-якому територіальному органі чи підрозділі ДМС, незалежно від зареєстрованого місця проживання. Консультація щодо процедури оформлення документів за телефоном: 066-948-46-85.

 

У Рівненській області продовжують роботу три з чотирьох сервісних центри МВС. Послуги для громадян надаватимуть підрозділи у м.Рівне, м.Дубно та м.Сарни. На цей час послуги у центрі МВС у смт Володимирець не надаватимуться.

Попереднього запису до сервісних центрів МВС немає, для отримання послуги достатньо взяти талон у терміналі у приміщенні закладу. Із часом планується збільшувати перелік послуг.

До слова, сервісні центри МВС створили для громадян корисний інформаційний портал: http://www.hscmvs.com На ньому ви знайде найактуальнішу інформацію під час воєнного стану – відкритих сервісних центрів МВС, графіка роботи, послуг.

Якщо ви плануєте візит до сервісного центру МВС і не знаєте скільки вартість послуги, можете скористатися онлайн-помічником. Сервіс «Калькулятор орієнтованої вартості реєстрації транспортних засобів» допоможе вам розрахувати власні кошти, необхідні для реєстрації авто. За допомогою сервісу ви дізнаєтеся не лише скільки обійдеться реєстраційна послуга сервісного центру МВС для будь-якого типу транспортного засобу, а й про те, які саме податки та збори та в якому розмірі сплачуються у кожному конкретному випадку.

 

 

Пенсійний фонд у місті Вараш працює у звичному режимі: понеділок-п'ятниця 8:00-17:00 год (без обіду) за адресою: м-н Незалежності 2, 1-й поверх (вхід зі сторони колишнього приміщення КП "Вараштепловодоканал"). До уваги громадян, попередній запис обов'язковий. Номер телефону: (03636)2-46-34.

 

Працівники комунального підприємства "Управляюча компанія "Житлокомунсервіс" продовжують видавати калію йодид для жителів будинків, які обслуговує підприємство. Препарат можуть одержати ті, хто раніше не отримав його за місцем проживання або у приміщенні Центру дозвілля.

Для отримання необхідно особисто звернутися за адресою – вул.Кібенка 3, м.Вараш (у будні із 8:00 до 12:00). Телефони для довідок: 067-363-45-42, 067-361-67-07.

 

 Повернутися до навігації


 Бізнесу

 

Із метою пошуку придатних для релокації місць запущено Платформу веб-каталогу об’єктів нерухомості, що розроблена Волинським ресурсним центром спільно з Департаментом економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОВА.

Запрошуємо підприємців, які мають об’єкти нерухомості, що можна задіяти на умовах продажу/оренди для релокації підприємств із зон бойових дій, долучитися до наповнення Платформи у прийнятний спосіб:

  • самостійно авторизуватись на сайті https://restartbusiness.in.ua та внести свої об’єкти;
  • надати згоду на розміщення та оприлюднення інформації про свої об’єкти виконавчому комітету Вараської міської ради, заповнивши гугл-форму за посиланням: https://forms.gle/2xcStBjYtN3Pa2Xg9

На сьогодні виконавчим комітетом ВМР опрацьована інформація по дев’яти об’єктах нерухомості, три з яких вже доступні на Платформі.

Інформацію про об’єкти нерухомості можна також надсилати за адресою ekonomika@varash-rada.gov.ua

 

"Дорожня карта" щодо здійснення реєстрації юридичних і фізичних осіб для жителів Вараської громади. Детальніше з інформацією можна ознайомитися за посиланням. 

  

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило постанову щодо запровадження механізму надання державних гарантій сільгосптоваровиробникам.

 

Всеукраїнська ініціатива "Сади Перемоги" організовує для садівників, городників та фермерів-початківців серію вебінарів про ефективне городництво та фермерство. Посади свій Сад Перемоги - допоможи плідно використати кожен клаптик нашої землі задля спільної Перемоги! 

Дізнавайтесь про важливий для нашої країни проєкт.

Сади Перемоги – всеукраїнська ініціатива, спрямована на ефективне використання кожного клаптику землі для вирощування продовольства.

 

Уся інформація про державні та донорські програми, приватні ініціативи підтримки підприємців в умовах війни зібрана на порталі Дія.Бізнес.

 

Уряд запустив інформаційний розділ про державні та донорські програми, приватні ініціативи підтримки підприємців в умовах війни, що допоможуть зберегти бізнес, робочі місця та підтримати економіку України.

bussinesshelp

Також підприємці та представники бізнесу Вараської громади можуть звертатися із проблемних питань щодо ведення бізнесу і торгівлі в умовах воєнного стану за номером телефону 067-886-92-08. Лінія виконавчого комітету Вараської міської ради працюватиме із 8:00 до 18:00 у будні.

Нагадаємо, що нині відбувається збір інформації щодо наявності приміщень та складів для охочих розмістити евакуйовані із зон бойових дій підприємств на умовах оренди чи продажу.
Якщо ви маєте наявні можливості й бажання для розміщення переміщених підприємств просимо заповнити форму за посиланням.

Отримана інформація буде надана суб’єктам господарювання, які евакуйовуються із зон ведення бойових дій та зон ризику для переміщення (продовження) виробництва або своєї діяльності та збереження робочих місць.

 

Міністерство цифрової трансформації опублікувало добірку відкритих грантів для підприємців, які допоможуть вам розпочати або продовжити власну справу.

  • Конкурс бізнес-грантів для підтримки мікро- та малих підприємств в Україні.
    Розмір гранту — від 1000 євро на одну працевлаштовану особу.
    Кінцевий термін подання заявок — 22 червня 2022 року. Дізнатися деталі та подати заявку за посиланням https://bit.ly/3aHpXlX.
  • Гранти для проєктів, що сприятимуть підвищенню обороноздатності та післявоєнній відбудові України.
    Гранти у розмірі до $35 000, що ініціював Український фонд стартапів спільно з Мінцифрою.
    Подавайте заявку за посиланням https://bit.ly/3NvE7oM.
  • Фінансування українських експортерів.
    Рішення для компаній, які через агресію рф потребують додаткового фінансування для реалізації експортних контрактів.
    Подати заявку можна за посиланням https://bit.ly/3H0knaB.

287059594 389032423266080 4272870982786802436 n

 

 Повернутися до навігації


Корисні контакти та посилання

 

Створено телефонний довідник Вараської громади, де містяться усі номери телефонів установ, до яких можуть звернутися мешканці та внутрішньо переміщені особи для отримання необхідної інформації чи послуги.

 

У Вараській громаді можна оформити заяви для одержання компенсації власникам житла, котрі прихистили у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб.
Таким особам необхідно звернутися до Департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету ВМР за адресою: каб.7, м-р Будівельників 1, м.Вараш. Жителям сіл громади треба звернутися до адміністраторів ЦНАПу за місцем проживання.
Заяви оформлюються щоденно з 8:00 до 18:00.
Необхідні документи:
  • паспорт;
  • документ, що підтверджує право власності на житло;
  • копію документа, що підтверджує особу та громадянство України внутрішньо переміщеної особи (паспорт, свідоцтво про народження).

 

У громаді цілодобово працює Служба психологічної підтримки виконавчого комітету Вараської міської ради – розміщується у Палаці культури (каб.46, навпроти каси). Номер телефону: 098-488-96-88.

283531748 381419753933133 8662276085598303897 n
Ресурси, які можна використати для пошуку зниклих:

Якщо ваші рідні зникли чи потрапили в полон, зверніться в Обʼєднаний центр із пошуку та звільнення полонених: +38(067)-650-8332, +38(098)-087-3601; електронна адреса: united.centre.ssu@gmail.com 

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій України продовжує пошук добровольців із цивільного захисту.

Що потрібно робити?

  • розбирати завали; 
  • рятувати людей;
  • надавати допомогу потерпілим;
  • розвантажувати гуманітарні вантажі.

Якщо ви бажаєте допомогти нашим рятувальникам, потрібно заповнити анкету за посиланням

 

Інформація і знання у нинішній воєнний час дуже цінні й важливі – Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки підготував довідник як діяти у різноманітних обставинах і ситуаціях. Будь ласка, ознайомтесь https://dovidka.info

Також інформацію можна одержувати у форматі чат-ботів Telegram i Viber. Довідник також можна завантажити у форматі .pdf
dovidka.info99
 

 

В Україні працює державний сайт, за допомогою якого кожен охочий може надати або отримати гуманітарну допомогу. На сайті можна дізнатися, як придбати, як відправити й кому адресувати гуманітарний вантаж. Також є інформація з контактними даними про гуманітарні хаби в Україні та світі.

Без імені копія

 

ІТ-спільнота України розробила платформу з надання та пошуку безкоштовного житла у безпечних регіонах країни й за кордоном для тимчасово переміщених осіб "Допомагай".

277765510 352957636779345 4707334986038801964 n

 
В Україні запрацював чат-бот "Юридичний порадник для ВПО". Чат-бот працює у додатках Telegram, ViberMessengerУ чат-боті містяться відповіді на актуальні запитання щодо переміщення, безоплатного житла, лікування, евакуації, гуманітарної допомоги, виїзду та перебування за кордоном, оформлення довідки переселенця, проїзд блокпостів та евакуацію, відновлення особистих документів, виплату пенсії та багато іншого.
 
Також Юридичний порадник для ВПО містить практичні рекомендації, як діяти у тих чи інших випадках, зразки необхідних процесуальних та інших документів, контакти державних установ та організацій, інтерактивні мапи, інфографіки та корисніпосилання. Інструкція з користування https://chatbot.r2p.org.ua/ 
 
 

Юристи системи Безоплатної правової допомоги (БПД) надають безкоштовні консультації в умовах воєнного стану. Єдиний номер контактного центру системи: 0 800 213 103 в умовах воєнного стану є найоперативнішим і найдоступнішим способом отримання правової інформації. За цим номером надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

Номер для дзвінків з-за кордону +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку). Детальніше за посиланням.

  

Міністерство соціальної політики України разом з Мінцифри та Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Швеції розробили платформу єДопомога.  Звертаємо увагу, особам з інвалідністю, які тимчасово переселилися у Рівненську область, необхідно зареєструватися на платформі в рубриці "Отримання допомоги".

Платформа єДопомога – це додаткова підтримка українців, які постраждали від російської агресії.

og

 

Із 31 травня на социальній платформі "єДопомога" можна подати заявку на виплату грошової допомоги від міжнародних організацій мешканцям України.

aidEdopomoha3 

Українська IT-спільнота спільно із Мінцифри створили застосунок LEPTA, де зручно адресно допомагати або ж просити про допомогу.

Кожен може зробити маленький крок, простягнути руку допомоги іншому та зробити наш світ кращим! Завантажити застосунок можна у плей-маркеті AppStore або Google Play.

280203065 373199651421810 6049765060142591403 n

 

Держава підтримує безробітних та роботодавців, що готові взяти на роботу переселенців.

Державна служба України з питань праці консультує та надає допомогу в організації процесу виробництва з метою збереження та зміцнення економіки України.  

284233917 383339777074464 5983051527286265113 n

 

 

 Повернутися до навігації


 РАЕС

 

За повідомленням Управління інформації та зв'язків з громадськістю РАЕС, енергоблоки Рівненської АЕС працюють у штатному режимі. На енергоблоці №1 (ВВЕР-440) триває планово-попереджувальний ремонт. Усі роботи виконуються згідно з графіком. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

 

  Рекомендації щодо дій у разі радіаційної аварії

  Що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімічному підприємстві?

 Повернутися до навігації

 

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!