У Вараші лікують 17 хворих COVID-19 – усі невакциновані

В інфекційному відділенні Вараської багатопрофільної лікарні нині перебуває 17 пацієнтів із підтвердженим захворюванням COVID-19. Жоден хворий не має вакцинації. Про це повідомила директор Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Латишенко.

"Усі пацієнти середнього ступеню тяжкості, 11 із них одержують кисень. Є сімейні хворі – лежить у нас і чоловік, і жінка. Пацієнти і старшого, і молодшого віку. Один пацієнт перебуває у реанімаційному відділенні – із підозрою COVID-19, зовсім молодий, стан вкрай тяжкий із тотальною пневмонією. Хочу зауважити, що 17 пацієнтів – це хворі не лише із міста, громади, а й району. Також до нас на госпіталізацію доправляють із Сарненського та Рокитнівського районів. Найприкріше, що при опитуванні жоден із пацієнтів, який перебуває на стаціонарі із коронавірусною інфекцією, відповів "невакцинований", – каже Тетяна Латишенко.

За словами лікаря, пацієнти, які мають тяжку супутню патологію – цукровий діабет, гіпертонічну хворобу, із пересадженими нирками, судинними захворюваннями – більше вразливі до захворювання COVID-19, оскільки їх імунна система ослаблена. Враховуючи агресивність коронавірусу, саме цим пацієнтам першочергово треба вакцинуватися.

Тетяна Латишенко також наголошує, що усі вакцини, які зараз використовують для вакцинації населення від COVID-19 – це не "жива" вакцина і не здатна викликати хворобу. Вакцина дає змогу організму виробити антитіла до інфекції. Лікар зауважує, що навіть тим, хто має антитіла, хто перехворів коронавірусом, треба вакцинуватися.

Varash vaccinationCenterVarash

Нагадаємо, у Вараші Центр вакцинації працює щодня з 9:00-15:00 у Вараській міській публічній бібліотеці за адресою м-р Перемоги 23 (колишнє приміщення МРЕО, військкомату). Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32.

Читайте також:

У Вараському ЦПМД розповіли чи можна вживати алкоголь до і після вакцинації

Директор Вараського ліцею №3 закликає колег-освітян вакцинуватися

Чому жителям Вараської громади необхідно вакцинуватися

Олександр Мензул та Віталій Коваль перевірили роботу Центру вакцинації у Вараші

6 причин чому варто зробити щеплення від COVID-19

Лікар Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Савонік: "Вакцинація допомагає уникнути серйозних усладнень і постковідного синдрому"

Лікар-інфекціоніст Вараської багатопрофільної лікарні Лариса Сторожук: "Треба себе захистити, тим більше зараз є вибір вакцини"