• Головна
  • Новини
  • Захворюваність збільшується: у Вараській громаді продовжено карантин до жовтня

Захворюваність збільшується: у Вараській громаді продовжено карантин до жовтня

Відбулося позачергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської міської територіальної громади. На засіданні розглянули ряд питань та рекомендацій.

Першочергово розглянули питання щодо продовження карантину до початку жовтня та вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Вараської громади.

Директор Вараського центру первинної медичної допомоги Жанна Мирончук доповіла присутнім про епідемічний стан у Вараській громаді.

"Навіть у порівнянні з попереднім тижнем можемо однозначно констатувати, що захворюваність збільшується. Кисень одержує 12 хворих, усі невакциновані. Найбільший показник ковід-позитивних осіб у селі Сопачів. Із початку вакцинальної кампанії від COVID-19 нашим центром організовано 10 062 щеплення, другу дозу вакцинації отримала 4131 особа", – відмітила Жанна Мирончук.

IMG 8570 1

У свою чергу начальник Управління освіти Олена Корень прозвітувала щодо вакцинації працівників освіти громади – 46%. Зокрема, начальник виокремила Озерецьку гімназію, у якій вакциновано найбільше педагогічних працівників (86%), найменше у Собіщицькому ліцеї (11%). У місті Вараш першість тримають Вараський ліцей №3 та №5.

Рекомендації щодо вжиття додаткових протиепідемічних заходів надав заступник директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павло Пан. Лікар зауважив, що жителі громади не дотримуються карантинних вимог, зокрема ігнорують маски та соціальну дистанцію. Нині це актуально, оскільки захворюваність зростає. Саме тому доцільно організувати інформаційно-роз’яснювальні заходи для релігійних організацій, підприємств та ін.

На засіданні також розглянули питання про стан пожежної безпеки у навчальних закладах громади. Очільник Вараського районного управління ДСНС Володимир Симонюк звернув увагу на проблеми передусім у сільській місцевості.

IMG 8580

"Незадовільний стан блискавкозахисту – якщо він і є, то примітивний. Протипожежне водопостачання – біля багатьох шкіл немає нормальних пожежних водойм", – зауважив Володимир Симонюк.

Водночас, за словами Олени Корень, за останні роки на протипожежну систему для закладів освіти витрачено чималу суму коштів із міського бюджету. Упродовж трьох років протипожежну сигналізацію встановлено у 5-ох закладах загальної, середньої та дошкільної освіти. Звісно, у навчальних закладах у селах громади ситуація дещо гірша, однак роботу у цьому напрямку вже розпочали.

Останнім питанням комісія розглянула та підтримала звернення Вараського районного управління Головного управління ДСНС України у Рівненській області щодо виділення з матеріального резерву паливно-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, у Вараші Центр вакцинації працює щодня з 9:00-15:00 у Вараській міській публічній бібліотеці за адресою м-р Перемоги 23 (колишнє приміщення МРЕО, військкомату). Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32.

Varash vaccinationCenterVarash

Читайте також:

У Вараші лікують 17 хворих COVID-19 – усі невакциновані

У Вараському ЦПМД розповіли чи можна вживати алкоголь до і після вакцинації

Директор Вараського ліцею №3 закликає колег-освітян вакцинуватися

Чому жителям Вараської громади необхідно вакцинуватися

Олександр Мензул та Віталій Коваль перевірили роботу Центру вакцинації у Вараші

6 причин чому варто зробити щеплення від COVID-19

Лікар Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Савонік: "Вакцинація допомагає уникнути серйозних усладнень і постковідного синдрому"

Лікар-інфекціоніст Вараської багатопрофільної лікарні Лариса Сторожук: "Треба себе захистити, тим більше зараз є вибір вакцини"