• Головна
  • Новини
  • Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 17:30

Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 17:30

 jhgbvkjbjkbviubjgvikjb

Навігація

Головне за день

Офіційна інформація

Інформація для внутрішньо переміщених осіб

Волонтерство

Графік роботи підприємств, установ, організацій

Бізнесу

Корисні контакти та посилання

РАЕС

 


 Головне за день

 

Ситуація у Вараській громаді та районі залишається незмінно контрольованою.

З нагоди Дня будівельника, який в Україні відзначається у другу неділю серпня, працівники та ветерани будівельної галузі Вараської громади отримали нагороди від міського голови м.Вараш Олександра Мензула.

Парк комунальної техніки громади поповнився багатофункціональним міні-навантажувачем Bobcat та новим екскаватором Volvo. Техніка придбана за кошти платників податків Вараської громади.

 photo1660300120

c8c78730

У Вараській громаді продовжує здійснюватися моніторинг цін на певні види продуктів, медикаментів та пальне.

Відмітимо, що більшість суб’єктів господарювання виконують вимоги чинного законодавства та встановлюють ціни з дотриманням гранично допустимої торгівельної надбавки 10%. Водночас, є об'єктивна складова зростання цін на певні товари (зростання вартості пального, зміна логістичних шляхів, зміна цін в оптових постачальників тощо).

 

 

 Повернутися до навігації


 Офіційна інформація

 

Рішенням Ради оборони області на Рівненщині заборонено:

  • продаж та запуск феєрверків, салютів і інших піротехнічних засобів;
  • рух транспортних засобів, у конструкції яких є система випуску відпрацьованих газів з прямотоком та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач (рух автомобілів та мотоциклів без глушників).

Заборона діятиме до скасування режиму воєнного стану.

523523

Також відсьгодні полювання в межах Рівненщини  під забороною.

20190426 hunt1

 

 

Нагадуємо, у Вараській громаді комендантська година триває із 23:00 до 5:00 щодня до окремого розпорядження. У період комендантської години продовжуватиметься спільне патрулювання поліції та добровольчого формування Вараської громади.

 

У Вараському та Сарненському районах встановлено додаткові тимчасові режимні обмеження. Обмеження діятимуть до закінчення воєнного стану.

Час продажу алкогольних напоїв на території  Вараської громади – з 11.00 до 21.00, за винятком продажу таких товарів військовослужбовцям, особам у військовому обмундируванні, особам зі зброєю.

Наголошуємо, дозвіл на продаж алкоголю не відміняє відповідального вживання спиртних напоїв. Будьте розважливими та мудрими! Також нагадуємо про необхідність дотримуватися комендантської години!

 

На період воєнного стану діє Закон, яким адаптовано трудові відносини – ЗУ "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану". Він вступив в силу з 24 березня. Закон визначає нові правила трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

 

Враховуючи рекомендації науковців та з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для нересту риб, Рівненський рибоохоронний патруль підготував відповідний наказ  "Про встановлення нерестової заборони на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Рівненському рибоохоронному патрулю на 2022 рік". З даним наказом можна ознайомитися за посиланням.

 

Радою оборони Рівненської області ухвалено рішення заборонити безпідставне носіння членами добровольчих формувань територіальних громад зброї та хизування нею в громадських місцях. Наголошуємо членам ДФТГ Рівненської області неухильно дотримуватися вимог Статутів Збройних Сил України. 

 

Рада оборони області дозволила відвідувати ліс для збору ягід та грибів.

 

  Повернутися до навігації


 Інформація для внутрішньо переміщених осіб

 

Дитячий фонд ЮНІСЕФ і партнери запустили програму грошової допомоги, щоб додатково підтримати українців, постраждалих через війну. Детальніше за посиланням.

 

Також ЮНІСЕФ підготував корисні поради для батьків дітей з труднощами розвитку та інвалідністю, у тому чилі тим, хто залишив свою домівку.

 

Тимчасово переселені особи мають повне право звертатися за медичною допомогою. Для доступу до повного спектру медичних послуг рекомендовано заключити декларацію із сімейним лікарем, педіатром, терапевтом.

Для зареєстрованих пацієнтів доступний онлайн запис на прийом до лікаря за посиланням.

 

У Вараській громаді дбають про зайнятість для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, таким особам пропонується заповнити анкету для з'ясування інформації щодо сфери діяльності, інших знань та навичок. Анкета доступна за посиланням.

 

До вашої уваги пам'ятка для вимушених переселенців – ця інформація допоможе як розпізнати та уникнути примусової праці.

MyCollages

 

Із 15 липня внутрішньо переміщені особи можуть ставати на облік, реєструватись та отримувати допомогу від держави навіть без наявності паспорта – на підставі довідки від Державної міграційної служби (ДМС) чи через застосунок Дія. Детальніше за посиланням.

ukriane war gb83073964 1280

 

 Повернутися до навігації


 Волонтерство

 

Міський голова м.Вараш Олександр Мензул підписав розпорядження "Про інформування щодо надання гуманітарної допомоги та здійснення волонтерської діяльності".

Метою документу є узгодження дій щодо отримання чи надання гуманітарної допомоги, здійснення волонтерської діяльності та недопущення у зв’язку із цим поширення інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності противника про ЗСУ.

Так, керівникам гуманітарних штабів, координаторам з отримання/доставки гуманітарної допомоги на території Вараської громади рекомендовано зареєструватися в базі даних електронної системи обліку гуманітарної допомоги та здійснення волонтерської діяльності у Вараській МТГ та оперативно подавати інформацію. Задля реєстрації необхідно звернутися до керуючого справами виконавчого комітету ВМР Сергія Денеги (контактний номер телефону +38-097-968-72-50).

 

Нагадуємо, що Волонтерський штаб Вараської громади, котрий розміщується у Палаці культури продовжує працювати.

Наразі військовослужбовці, які захищають нас на передовій, мають постійну потребу в таких засобах гігієни та продуктах харчування:

  • вологі серветки;
  • одноразові станки для гоління;
  • піна/гелі для гоління;
  • мило брускове;
  • зубні пасти і щітки;
  • чай;
  • кава;
  • печиво;
  • батончики шоколадні;
  • вермішель/картопляне пюре/супи швидкого приготування.

Для госпіталів є потреба в рушниках, шкарпетках, білизні, футболках чоловічих різних розмірів. Можна приносити вживану постіль, спортивні кофти на застібці, спортивні штани.

298196340 430135025728272 5827157162587930506 n

 

Міському голові Олександру Мензулу надали право відкрити банківські рахунки для залучення благодійних коштів для забезпечення потреб Вараської громади під час воєнного стану та після його закінчення.

Кошти будуть використані у першу чергу на підтримку боєздатності Збройних Сил України, загонів місцевої самооборони та інших формувань, допомоги постраждалих внаслідок військової агресії Російської Федерації під час дії воєнного стану та відбудови інфраструктури громади після закінчення дії воєнного стану.

Рахунки відкриті у валюті UAH, USD, EUR. Номери рахунків знаходяться за посиланням. 

НБУ відкрив Міністерству соціальної політики України поточний рахунок для гуманітарних цілей. Отримані на цей рахунок кошти спрямовуватимуться Мінсоцполітики на:

  • задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання;
  • забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів;
  • забезпечення населення товарами першої необхідності,
  • надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини.

Реквізити рахунку Міністерства соціальної політики: UA823000010000032302338301027

Рахунок – мультивалютний, створений та відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (доларах США, євро, британських фунтах), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Національний банк за потреби оновлюватиме перелік реквізитів для надання благодійної допомоги, спрямованої на гуманітарні цілі.

277737899 351279426947166 5960576392967662199 n

 

Також нагадуємо вам про інші рахунки, що відкриті для підтримки Збройних Сил України – UA843000010000000047330992708

 

 Повернутися до навігації


 Графік роботи підприємств, установ, організацій

 

Вараський центр первинної медичної допомоги працює з 8:00-13:00, і з 13:00-19:00. Контакт-центр – 7:00-19:00 (098-388-32-26, 067-361-71-21, 036-362-40-03).

 

Вараська багатопрофільна лікарня працює цілодобово. Поліклініка з 8:00-19:00. Безкоштовні телефони кол-центру: 067-363-78-68, 067-435-99-49.

 

Центр вакцинації населення від COVID-19 у Вараші працює лише у будні з 10:30-16:30.
Отримати щеплення за адресою: Енергетиків 23, м.Вараш, кабінет 119.

Наявні вакцини: CoronaVac, Pfizer.

Окрім цього, у багатьох країнах досі діють певні обмеження через пандемію COVID-19. Якщо ви вимушено виїхали за кордон, то можете зробити щеплення в тій країні, де плануєте перебувати. Докладніше у пості МОЗ України COVID-19 в різних країнах.

 

Вараська міська рада тимчасово зупиняє прийом заяв, клопотань від громадян України щодо надання дозволів на розроблення землевпорядної документації щодо відведення земельних ділянок у власність, у межах норм безоплатної приватизації, затвердження такої документації та передачу земельних ділянок у власність.

Обмеження діятиме до моменту скасування воєнного стану в Україні. Детальніше за посиланням.

 

Центр надання адміністративних послуг працює за наступним графіком: із понеділка по четвер з 8:00 до 17:15, п'ятниця – із 8:00 до 16:00. Субота, неділя – вихідні дні.

Громадяни можуть отримати послуги, що надаються Вараською міською радою та довідки про місце реєстрації (додаток до ID-картки). ЦНАП працює за адресою: м-р Будівельників 25/1, м.Вараш. Номер телефону 067-364-37-46.

 

Перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг м.Вараш на період воєнного стану

 

Відновлено прийом документів для оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта. На період воєнного стану отримати паспорт через ЦНАП зможуть лише жителі Вараської громади. Попередній запис за посиланням.

 

Витяг про місце проживання можна отримати на порталі Дія всього за 2 хвилини.  Отримати витяг про місце проживання можна за посиланням. 

діявитяг

Відділ Державного архітектурно-будівельного контролю  продовжує надавати консультації у ЦНАПі.

Жителі Вараської громади можуть отримати консультації спеціаліста щодо подачі декларації про введення у експлуатацію об’єкта, щодо початку будівельних та підготовчих робіт.

Консультації надаються з вівторока по четвер з 10:00-13:00 год.

 

У відділі ДРАЦС здійснюється реєстрація первинних документів щодо реєстрації народження та смерті незалежно від місця реєстрації громадян. Відділ працює за попереднім записом. Запис проводиться за тел. 099-478-80-42.

 

Комунальне підтриємство "БТІ" продовжує працювати в умовах воєнного стану та надавати послуги замовникам.

Звертаємо увагу, змінився графік прийому замовлень. Години прийому замовлень наступні:

пн-чт: з 11.30 год до 12.00 год та з 16.30 год та до 17.15 год
пт: з 11.30 год до 15.30 год

Замовникам необхідно попередньо звернутися за номерами телефонів: 03636-2-32-86, 067-998-54-91, 067-954-92-30.

  

У Рівненській області продовжують роботу три з чотирьох сервісних центри МВС. Послуги для громадян надаватимуть підрозділи у м.Рівне, м.Дубно та м.Сарни. На цей час послуги у центрі МВС у смт Володимирець не надаватимуться.

Попереднього запису до сервісних центрів МВС немає, для отримання послуги достатньо взяти талон у терміналі у приміщенні закладу. Із часом планується збільшувати перелік послуг.

До слова, сервісні центри МВС створили для громадян корисний інформаційний портал: http://www.hscmvs.com На ньому ви знайде найактуальнішу інформацію під час воєнного стану – відкритих сервісних центрів МВС, графіка роботи, послуг.

Якщо ви втратили свої номерні знаки, або їх пошкоджено, або викрадено, ви можете відновити їх у Сервісному центру МВС.

 

Пенсійний фонд у місті Вараш працює у звичному режимі: понеділок-п'ятниця 8:00-17:00 год (без обіду) за адресою: м-н Незалежності 2, 1-й поверх (вхід зі сторони колишнього приміщення КП "Вараштепловодоканал"). До уваги громадян, попередній запис обов'язковий. Номер телефону: (03636)2-46-34.

 

Працівники комунального підприємства "Управляюча компанія "Житлокомунсервіс" продовжують видавати калію йодид для жителів будинків, які обслуговує підприємство. Препарат можуть одержати ті, хто раніше не отримав його за місцем проживання або у приміщенні Центру дозвілля.

Для отримання необхідно особисто звернутися за адресою – вул.Кібенка 3, м.Вараш (у будні із 8:00 до 12:00). Телефони для довідок: 067-363-45-42, 067-361-67-07.

 

 Повернутися до навігації


 Бізнесу

 

Звертаємося до власників бізнесу з вимогою дотримуватися інструкцій при отриманні сигналу повітряної тривоги. Власники торговельних закладів та інших об’єктів, де масово перебувають люди, повинні подбати про безпеку відвідувачів.
Varash attention228 c4e4ba206e16afb3f243d7348e11e595

Якщо ви маєте бізнес-план і сталі наміри розпочати або розвивати власну справу, то можете одержати у межах урядової програми "єРобота" безповоротні гранти. Пропонуємо ознайомитися із наявними варіантами.

єРобота: своя справа

Слайд1

Слайд2

Слайд3

Слайд4

Слайд5

єРобота: новий рівень

Слайд12

Слайд13

Слайд14

5 кроків для одержання мікрогрантів

Слайд111

Порівняльна характеристика грантових програм

Слайд15

Слайд16

Слайд17

Із метою пошуку придатних для релокації місць запущено Платформу веб-каталогу об’єктів нерухомості, що розроблена Волинським ресурсним центром спільно з Департаментом економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОВА.

Запрошуємо підприємців, які мають об’єкти нерухомості, що можна задіяти на умовах продажу/оренди для релокації підприємств із зон бойових дій, долучитися до наповнення Платформи у прийнятний спосіб:

  • самостійно авторизуватись на сайті https://restartbusiness.in.ua та внести свої об’єкти;
  • надати згоду на розміщення та оприлюднення інформації про свої об’єкти виконавчому комітету Вараської міської ради, заповнивши гугл-форму за посиланням: https://forms.gle/2xcStBjYtN3Pa2Xg9

На сьогодні виконавчим комітетом ВМР опрацьована інформація по дев’яти об’єктах нерухомості, три з яких вже доступні на Платформі.

Інформацію про об’єкти нерухомості можна також надсилати за адресою ekonomika@varash-rada.gov.ua

 

"Дорожня карта" щодо здійснення реєстрації юридичних і фізичних осіб для жителів Вараської громади. Детальніше з інформацією можна ознайомитися за посиланням. 

 

У рамках нового проєкту "єРобота" Уряд України започаткував програми безповоротних грантів для аграріїв для створення садів і теплиць. Детальніше за посиланням.

  

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило постанову щодо запровадження механізму надання державних гарантій сільгосптоваровиробникам.

 

Всеукраїнська ініціатива "Сади Перемоги" організовує для садівників, городників та фермерів-початківців серію вебінарів про ефективне городництво та фермерство. Посади свій Сад Перемоги - допоможи плідно використати кожен клаптик нашої землі задля спільної Перемоги! 

Дізнавайтесь про важливий для нашої країни проєкт.

Сади Перемоги – всеукраїнська ініціатива, спрямована на ефективне використання кожного клаптику землі для вирощування продовольства.

 

У рамках нового проєкту "єРобота" Уряд України започаткував програми безповоротних грантів для аграріїв для створення садів і теплиць. 

 

Уся інформація про державні та донорські програми, приватні ініціативи підтримки підприємців в умовах війни зібрана на порталі Дія.Бізнес.

 

Уряд запустив інформаційний розділ про державні та донорські програми, приватні ініціативи підтримки підприємців в умовах війни, що допоможуть зберегти бізнес, робочі місця та підтримати економіку України.

bussinesshelp

Також підприємці та представники бізнесу Вараської громади можуть звертатися із проблемних питань щодо ведення бізнесу і торгівлі в умовах воєнного стану за номером телефону 067-886-92-08. Лінія виконавчого комітету Вараської міської ради працюватиме із 8:00 до 18:00 у будні.

Нагадаємо, що нині відбувається збір інформації щодо наявності приміщень та складів для охочих розмістити евакуйовані із зон бойових дій підприємств на умовах оренди чи продажу.
Якщо ви маєте наявні можливості й бажання для розміщення переміщених підприємств просимо заповнити форму за посиланням.

Отримана інформація буде надана суб’єктам господарювання, які евакуйовуються із зон ведення бойових дій та зон ризику для переміщення (продовження) виробництва або своєї діяльності та збереження робочих місць.

 

Міністерство цифрової трансформації опублікувало добірку відкритих грантів для підприємців, які допоможуть вам розпочати або продовжити власну справу.

  • Гранти для проєктів, що сприятимуть підвищенню обороноздатності та післявоєнній відбудові України.
    Гранти у розмірі до $35 000, що ініціював Український фонд стартапів спільно з Мінцифрою.
    Подавайте заявку за посиланням https://bit.ly/3NvE7oM.
  • Фінансування українських експортерів.
    Рішення для компаній, які через агресію рф потребують додаткового фінансування для реалізації експортних контрактів.
    Подати заявку можна за посиланням https://bit.ly/3H0knaB.

287059594 389032423266080 4272870982786802436 n

 

 

 Повернутися до навігації


Корисні контакти та посилання

 

Створено телефонний довідник Вараської громади, де містяться усі номери телефонів установ, до яких можуть звернутися мешканці та внутрішньо переміщені особи для отримання необхідної інформації чи послуги.

 

У Вараській громаді можна оформити заяви для одержання компенсації власникам житла, котрі прихистили у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб.
Таким особам необхідно звернутися до Департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету ВМР за адресою: каб.7, м-р Будівельників 1, м.Вараш. Жителям сіл громади треба звернутися до адміністраторів ЦНАПу за місцем проживання.
Заяви оформлюються щоденно з 8:00 до 18:00.
Необхідні документи:
  • паспорт;
  • документ, що підтверджує право власності на житло;
  • копію документа, що підтверджує особу та громадянство України внутрішньо переміщеної особи (паспорт, свідоцтво про народження).

 

У громаді цілодобово працює Служба психологічної підтримки виконавчого комітету Вараської міської ради – розміщується у Палаці культури (каб.46, навпроти каси). Номер телефону: 098-488-96-88.

283531748 381419753933133 8662276085598303897 n
Ресурси, які можна використати для пошуку зниклих:

 

Якщо ваші близькі (цивільні та військові) зникли безвісти або ви припускаєте, що могли потрапити в полон, необхідно діяти по зазначеному алгоритму. Це дуже важливо для визнання особи зниклою безвісти та початку процесів по розшуку або обміну.

Що необхідно зробити в першу чергу:

  1. Звернутися із заявою про розшук особи до найближчого територіального органу Національної поліції України, надіслати запит поштою, зателефонувати на телефон 102 (цілодобово) або на телефон гарячої лінії (0894) 200-18-67.
  2. Звернутися до Національного інформаційного бюро за коротким номером 1648, міським номером (044) 287-81-65 та заповнити відповідну форму для запитів на сайті nib.gov.ua за посиланням: https://cutt.ly/2K4OTlG.
  3. Якщо є припущення або підтвердження, що людина потрапила в полон, після перших 2-ох кроків необхідно сповістити про подію відповідні органи, а далі звернутися у міжнародні організації:

Для отримання або надання інформації громадяни можуть звернутися до Об’єднаного Центру з пошуку та звільнення полонених при Службі безпеки України. Це можна зробити за телефонами: +38 067 650 83 32, ,+38 098 087 36 01 , або надіслати запит на електронну пошту united.centre.ssu@gmail.com.

Окрім того, розшуком полонених займається Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, де за телефоном (044) 428-62-74 можна отримати необхідну інформацію, або надіслати електронний запит на адресу contact@gur.gov.ua.

Дізнатися про те, що особа захоплена у полон можна за телефоном довіри МВС: +38 089-420-18-66.

Після отримання офіційної відповіді з підтвердженням про полон, громадянам рекомендовано звернутися на гарячу лінію Міжнародного Комітету Червоного Хреста за телефоном 0-800-300-155. Також можна підготувати звернення до Європейського суду з прав людини та до Комітету з прав людини ООН.

 

Дедалі частіше зустрічаються випадки затримання осіб з неокупованих територій України, що висловлюють антиукраїнські погляди та несуть загрозу суверенітету нашої держави.

Будьте пильні, адже проросійську позицію можуть висловлювати в будь-якій області країни. Тому нам дуже важливо нанести превентивний удар по таких особах просто зараз.

Якщо ви викрили людину, яка:

  • Бере участь у бойових діях на боці росії;
  • Закликає до повалення незалежності нашої країни та її територіальної цінності;
  • Здає стратегічно важливі локації, місцевих підприємців, підриває довіру до місцевої влади чи допомагає окупантам;
  • Організовує вибори на тимчасово окупованих територіях;
  • Публічно заперечує збройну агресію рф тощо.

Негайно повідомляйте про них у чатбот від Мінцифри https://t.me/evorog_bot та пам’ятайте про безпеку.

 290292900 412052487630740 1405838336367370192 n
 

 

 

  

Інформація і знання у нинішній воєнний час дуже цінні й важливі – Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки підготував довідник як діяти у різноманітних обставинах і ситуаціях. Будь ласка, ознайомтесь https://dovidka.info

Також інформацію можна одержувати у форматі чат-ботів Telegram i Viber. Довідник також можна завантажити у форматі .pdf
dovidka112
 

 

В Україні працює державний сайт, за допомогою якого кожен охочий може надати або отримати гуманітарну допомогу. На сайті можна дізнатися, як придбати, як відправити й кому адресувати гуманітарний вантаж. Також є інформація з контактними даними про гуманітарні хаби в Україні та світі.

Без імені копія

 

ІТ-спільнота України розробила платформу з надання та пошуку безкоштовного житла у безпечних регіонах країни й за кордоном для тимчасово переміщених осіб "Допомагай".

277765510 352957636779345 4707334986038801964 n

 
В Україні запрацював чат-бот "Юридичний порадник для ВПО". Чат-бот працює у додатках Telegram, ViberMessengerУ чат-боті містяться відповіді на актуальні запитання щодо переміщення, безоплатного житла, лікування, евакуації, гуманітарної допомоги, виїзду та перебування за кордоном, оформлення довідки переселенця, проїзд блокпостів та евакуацію, відновлення особистих документів, виплату пенсії та багато іншого.
 
Також Юридичний порадник для ВПО містить практичні рекомендації, як діяти у тих чи інших випадках, зразки необхідних процесуальних та інших документів, контакти державних установ та організацій, інтерактивні мапи, інфографіки та корисніпосилання. Інструкція з користування https://chatbot.r2p.org.ua/  
 

Юристи системи Безоплатної правової допомоги (БПД) надають безкоштовні консультації в умовах воєнного стану. Єдиний номер контактного центру системи: 0 800 213 103 в умовах воєнного стану є найоперативнішим і найдоступнішим способом отримання правової інформації. За цим номером надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

Номер для дзвінків з-за кордону +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку). Детальніше за посиланням.

  

Міністерство соціальної політики України разом з Мінцифри та Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Швеції розробили платформу єДопомога.  Звертаємо увагу, особам з інвалідністю, які тимчасово переселилися у Рівненську область, необхідно зареєструватися на платформі в рубриці "Отримання допомоги".

Платформа єДопомога – це додаткова підтримка українців, які постраждали від російської агресії.

Також на сайті «єДопомога» можна заповнити заявку для отримання фінансової підтримки від партнерів нашої держави. 

Претендувати на такі виплати можуть:

  • внутрішньо переміщені особи;
  • особи з інвалідністю;
  • пенсіонери;
  • одинокі матері або батьки;
  • багатодітні або малозабезпечені сім’ї.

 

og

 

На социальній платформі "єДопомога" можна подати заявку на виплату грошової допомоги від міжнародних організацій мешканцям України.

 

Українська IT-спільнота спільно із Мінцифри створили застосунок LEPTA, де зручно адресно допомагати або ж просити про допомогу.

Кожен може зробити маленький крок, простягнути руку допомоги іншому та зробити наш світ кращим! Завантажити застосунок можна у плей-маркеті AppStore або Google Play.

280203065 373199651421810 6049765060142591403 n

 

Держава підтримує безробітних та роботодавців, що готові взяти на роботу переселенців.

Державна служба України з питань праці консультує та надає допомогу в організації процесу виробництва з метою збереження та зміцнення економіки України.  

284233917 383339777074464 5983051527286265113 n

 

 

 Повернутися до навігації


 РАЕС

 

За повідомленням Управління інформації та зв'язків з громадськістю РАЕС, енергоблоки Рівненської АЕС працюють у штатному режимі. Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм. 

 

  Рекомендації щодо дій у разі радіаційної аварії

  Що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімічному підприємстві?

 Повернутися до навігації

 

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!